vode-ne-damo-sporocilo-za-javnost

Zbiranje podpisov proti Zakonu o vodah je začetek ljudske pomladi

6. april 2021 – Predstavniki Gibanja Zdrava družba so danes Državnem zboru predali 33.670 podpisov ljudske iniciative za začetek referendumskega postopka proti sprejetemu spornemu Predlogu Zakona o vodah.

Neverjeten odziv ljudstva, navkljub zaprtju države in praznikom, kar je nedvomno oteževalo zbiranje podpisov, nam jasno podaja dve ključni sporočili:

  1. Ljudstvo vode ne da
  2. Začela se je ljudska pomlad

Podpisi obrazcev z naše namenske spletne strani vodenedamo.si, ki je bila objavljena takoj po sprejetem spornem predlogu zakona 30. 3. 2021, so pričeli prihajati na zbirne točke po državi tako rekoč takoj. Gibanje Zdrava družba je že v dveh dneh prejelo zadostno število zakonsko zahtevanih 2.500 podpisov za razpis zakonodajnega referenduma. Ne glede na to pa so se podpisi po vsej državi še naprej množili z naravnost neverjetno naglico in 5.4.2021 je gibanje zbralo kar 33.670 podpisov pobude za začetek referenduma. Glas ljudstva je tokrat jasen: »Vode ne damo«.

Tak množičen odziv državljank in državljanov je jasno sporočilo ljudske iniciative oblastem, ki je ignorirala naša upravičena pričakovanja, da se zaprtja države ne bo zlorabljalo za izvajanje zakonodajne dejavnosti oz. sprejemanja spornih zakonov. Kot volivke in volivci več kot očitno ne pristajamo več na režimsko ignoriranje volje ljudstva in temeljnih vrednot človečnosti s strani levega in desnega političnega pola, ki postajata le še dve plati istega kovanca.

Gibanje Zdrava družba bo z ozaveščanjem slovenske javnosti nadaljevalo tudi na vseh ostalih področjih, kjer si kapital prizadeva ogrožati zdravje ljudi in naravo.

V imenu ljudske iniciative, mag. Gregor Kos

Podobne objave